CURSUSSEN

Behendigheid / Agility

Behendigheid wordt ook wel "agility" genoemd. In deze tak van sport moeten baas en hond samen een parcours met toestellen lopen.

Het is wel belangrijk dat er een goede verstandhouding is tussen baas en hond. De baas mag namelijk alleen met lichaamstaal en stem aangeven wat de hond moet doen. De hond is ook niet aangelijnd. De hond moet bij behendigheid daarom wel onder appèl staan.
Daarnaast moeten zowel baas als hond in een redelijk tot goede conditie zijn. Het is een sport waarbij snelheid een belangrijke factor vormt, omdat het parcours zo snel mogelijk en het liefst foutloos moet worden gelopen.

Hoopers

Bij Hoopers bestaat een parcours uit voornamlijk hoopers, in combinatie met tunnels en tonnen. De hond wordt eerst de toestellen aangeleerd, waarbij de hond zelfstandig leert werken. Als de hond het principe van de toestellen door heeft, wordt er opgebouwd naar een combinatie van meerdere toestellen.

Bij het sturen van de hond blijft de baas zoveel mogelijk op één positie staan. De hond moet hierdoor 'op afstand' een parcours afleggen, door middel van het opvolgen van aanwijzingen via lichaamstaal en stemcommando's van de baas. Vooral het op afstand moeten werken is voor de hond een extra mentale uitdaging.

Hoopers is hiermee geschikt voor honden van alle leeftijden en ook voor honden met lichte blessures zoals HD, ED of rugproblemen.

Sport en Spel


Sport en Spel is een hondensport waarbij de training bestaat uit een combinatie van gehoorzaamheid, behendigheid, hoopers, hersenwerk en fun-training!
Elke training is hierdoor weer anders en daardoor blijft het voor zowel baas als hond elke keer een uitdaging!

De training wordt afgestemd op de mogelijkheden van de hond. Hierdoor is Sport en Spel voor iedere hond geschikt! Deze training is ook een echte aanrader voor honden met weinig zelfvertrouwen.

Elke hond zal in de Sport en Spel training op zijn eigen niveau de lessen kunnen volgen.

Ontdek bij Sport en Spel welk talent jouw hond heeft!